Direct Taxeren

Taxatie Edam

Direct Taxeren taxeert woningen in Edam en levert de hoogste kwaliteit dankzij ruim twintig jaar werkervaring en door uitsluitend met erkende NVM-taxateurs te werken. Steeds vaker zullen de verschillende hypotheekverstrekkers (banken, pensioenfondsen, verzekeraars etc.) vragen om een kwalitatief hoogwaardig taxatierapport. In dat geval is Direct Taxeren uw partner bij uitstek. Maak kennis met onze professionele werkwijze en reken op kwaliteit, snelheid en efficiëntie. Voor €475,- all in ontvangt u een NWWI gecertificeerd taxatierapport. Een taxatie met NWWI is binnen enkele dagen klaar!

Onderdelen taxatie

Wij kijken bij de taxatie naar de volgende onderdelen:

  • Soort woning, grootte en indeling
  • Ligging, uitzicht, eventuele overlast en voorzieningen in de nabije omgeving
  • Bouwkundige kwaliteit en staat van onderhoud
  • Esthetische en architectonische kwaliteit
  • Kadastraal uittreksel en kadastrale kaart van de woning
  • Referentieobjecten uit de omgeving en met de waardeontwikkelingen van de woning

Kenmerken Edam

Edam is een kleine stad en maakt met Volendam de gemeente Edam-Volendam. De naam komt van een dam aan de Ije waar vroeger de eerste huizen gebouwd zijn. De stad staat wereldwijd bekend om haar gelijknamige kaas, maar ook het prachtige centrum heeft veel moois te bieden. De scheepsbouw heeft een belangrijke rol gespeeld in de groei van Edam en dit is ook goed terug te zien in het centrum.

Woningaanbod

Edam staat bomvol met authentieke 17de -eeuwse architectuur. Veel van de voorgevels zijn bewaard gebleven en na een wandeling over de pleinen en langs de kanalen is het niet moeilijk om de Edam van 300 jaar geleden voor te stellen. Edam heeft een gemêleerd woningaanbod met veel monumentale panden maar ook veel nieuwbouw.

Hoe werkt woningtaxatie

Als u een woning in Edam wilt kopen of verkopen, is het allereerst zaak om de werkelijke waarde van het betreffende huis of appartement vast te stellen. Omdat het om een grote investering gaat, is het van belang om te kijken naar een objectieve en serieuze partner die de woningtaxatie voor zijn rekening kan nemen. Direct Taxeren staat daarom klaar om uw woning in Edam te taxeren. U kunt zich bij ons aanmelden door het aanvraagformulier op de website in te vullen.

Erkende NVM-taxateur

Vervolgens neemt een erkende NVM-taxateur contact met u op voor het maken van een afspraak. Voor deze afspraak staat de werkelijke woningtaxatie op het programma. Wij kijken naar een aantal belangrijke factoren zoals de aanwezige ruimten en de ligging van de woning in Edam.

Taxatierapport

Zodra we alle gegevens in kaart hebben gebracht, stellen wij op ons kantoor het taxatierapport op. Dit rapport wordt standaard opgesteld met NWWI-certificatie. Deze heeft u binnen enkele werkdagen in uw e-mailbox!

Contact

Heeft u een vraag over een taxatie voor uw woning in Edam? Neem dan contact op!

Geef een reactie