Direct Taxeren

Taxatie

Een taxatie is een objectieve waardebepaling van uw woning of appartement en deze is nodig voor het aanvragen van een financiering. Bij Direct Taxeren beoordelen wij woningen door heel nederland. Dit gebeurt uitsluitend door erkende NVM-taxateurs die beschikken over ruim twintig jaar expertise.

Gevalideerd taxatierapport

Dankzij de praktijkervaring die wij in twee decennia hebben opgebouwd, bent u bij Direct Taxeren verzekerd van een gevalideerd taxatierapport. Met dit rapport krijgt u een deskundige en objectieve waardebeoordeling van uw huis.

Unieke prijs-/kwaliteitverhouding

Wij bieden tevens een unieke prijs-/kwaliteitverhouding: Direct Taxeren garandeert immers enerzijds dat uw huis altijd door een NVM-taxateur uit de regio wordt gewaardeerd, en anderzijds waarborgen we efficiëntie door dit te doen tegen zeer scherpe tarieven. Bovendien beschikt u bij Direct Taxeren met NWWI binnen slechts enkele dagen over uw taxatie rapport!

Waarom taxatie?

Er zijn meerdere redenen waarom een taxatie van belang is, zoals antwoord op de vraag of een hypothecaire lening voor een woning verantwoord is, voor het onderhandelen naar een lagere rente of om de overwaarde van een huis in kaart te brengen.

Hypothecaire lening verantwoord

Een geldverstrekker zoals een bank kan aan de hand van een taxatierapport beoordelen of een hypothecaire lening verantwoord is.

Lagere rente

Daar komt bij dat een waardebepaling kan helpen bij het verkrijgen van een lagere rente bij uw bank. Als doorstromer binnen de woningmarkt kan de taxatie van uw huidige woning dus van essentieel belang zijn voor de financiële huishouding binnen uw toekomstige woonsituatie!

Overwaarde huis

Verder kunt u in de gunstige omstandigheid verkeren dat de waarde van uw woning in de loop der jaren is verhoogd: u beschikt in dat geval over overwaarde. U kunt de overwaarde van uw huis eveneens laten beoordelen door de deskundige NVM-taxateurs van Direct Taxeren.

Uw huidige situatie

Scenario 1

U besluit om een woning in uw regio te kopen. In uw geval is de hulp van een NVM-taxateur noodzakelijk voor:

 • Indicatie van de koopprijs
 • Hypotheekverstrekking
 • Taxatie na verbouwing

Scenario 2

U wilt uw woning in uw regio verkopen. Voor u is de waardering van Direct Taxeren van belang voor:

 • Indicatie van de verkoopprijs
 • Beoordeling van een ontvangen bieding

Buiten de geschetste scenario’s heeft de taxatiewaarde een beslissende rol in:

 • De verstrekking van uw toekomstige hypotheek
 • Oversluiten van de bestaande hypotheek
 • Verbouwing met een tweede hypotheek

Andere redenen waarvoor een taxatie van belang is, zijn:

 • Aanslag successierechten bij overlijden
 • Boedelscheiding bij echtscheiding
 • Minnelijke waardering bij belastingaangifte
 • WOZ-contrataxatie

Onderdelen taxatie

Bij woningen in uw regio kijkt Direct Taxeren bij de taxatie naar de volgende onderdelen:

 • Soort woning, grootte en indeling
 • Ligging, uitzicht, eventuele overlast en voorzieningen in de nabije omgeving
 • Bouwkundige kwaliteit en staat van onderhoud
 • Esthetische en architectonische kwaliteit
 • Kadastraal uittreksel en kadastrale kaart van de woning
 • Referentieobjecten uit de omgeving en met de waardeontwikkelingen van de woning

Hoe werkt een taxatie?

Wanneer u de aanvraag voor een taxatierapport op deze pagina invult, gaan we direct voor u aan de slag. Een erkende NVM-NVM-taxateur neemt contact met u op om langs te komen bij uw woning. Tegen een gegarandeerd lage prijs worden de diverse ruimtes in de woning en de ligging van uw huis geanalyseerd om tot een juist waardeoordeel te komen.

Terug op kantoor werken we uw taxatie direct uit. Wanneer u een taxatie met NWWI-certificatie nodig heeft, dan wordt de taxatie door het NWWI gecontroleerd en ontvangt u een gevalideerd taxatierapport binnen enkele dagen in uw e-mailbox.

Hiermee bevestigen we de kracht van Direct Taxeren: snel en efficiënt werken zonder enige concessie te doen aan de kwaliteit van het werk.

Contact met Direct Taxeren

Heeft u een vraag over een taxatie voor uw woning in:

Zaandam, Hoofddorp, Amstelveen, Aalsmeer, Halfweg, Diemen, Zwanenburg, Oostzaan, Badhoevedorp, Broek in Waterland, Duivendrecht, Uithoorn, Landsmeer, Mijdrecht, Ilpendam, Volendam, Monnickendam, Vinkeveen, Purmerend, Vijfhuizen, Zunderdorp, Wormerveer, Zaandijk, Westzaan, Edam, Weesp, Haarlemmermeer of Middenmeer.

Of bent u benieuwd naar de kosten voor taxeren in Amsterdam? Neem dan contact met ons op!

Geef een reactie