Direct Taxeren

Taxatierapport

Een taxatierapport geeft een overzicht van de waardebepaling van uw woning. Het is een document dat is opgesteld door een NVM-taxateur en veelal vereist voor het verkrijgen van een financiering. De bank of andere geldschieter wil de waarde van uw huis weten om zo een onderpand voor de lening te hebben. Ook wordt het taxatierapport vaak gebruikt voor aankoop- of verkoopbeslissingen.

Onderdelen taxatierapport

Taxatierapporten van Direct taxeren bevatten de volgende onderdelen:

  • Privaatrechtelijke aspecten
  • Omschrijving omgeving en object
  • Onderhoudstoestand Verontreiniging
  • Onderbouwing waardeoordeel
  • Publiekrechtelijke aspecten

Geaccepteerd door alle banken

Alle NWWI-gecertificeerde rapporten voldoen aan de gestelde normen van Centraal Hypothecair Fonds (CHF) in samenwerking met de brancheverenigingen (NVM, LMV, RVT en VBO). Daarnaast zijn onze NVM-taxateurs aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Makelaars (NVM). Onze taxatierapporten worden daardoor door alle banken en de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) geaccepteerd.

Keurmerk NWWI

Door het keurmerk van het Nederlands Woning Waarde Instituut, het NWWI, weet u dat onze NVM-taxateurs uniform te werk gaan en de opgestelde richtlijnen vanuit het NWWI nauwkeurig volgen. Bij een NWWI-gecertificeerd rapport bedragen de kosten 475 euro inc BTW.

De beste prijs-/kwaliteitsverhouding

Bij Direct Taxeren heeft u altijd de beste kwaliteit tegen de laagste prijs. Deze hoge kwaliteit maken wij waar dankzij ruim twintig jaar ervaring binnen het taxeren. Daardoor werken wij snel en efficiënt zonder de kwaliteit van uw taxatierapport uit het oog te verliezen. Voor uw woning in de hoofdstad komen wij indien gewenst dezelfde dag bij u langs om uw huis te bekijken. Na het bezoek gaan we direct aan het werk om het rapport op te maken. Kortom, Direct Taxeren is de beste partner voor een gevalideerd taxatierapport.

Randvoorwaarden

Banken en andere geldverstrekkers stellen de volgende voorwaarden aan een taxatierapport:

  • Het rapport is maximaal 6 maanden geleden opgesteld
  • Het hoofdkantoor van de NVM-taxateur ligt maximaal 20 kilometer van de woning die u laat taxeren
  • De NVM-taxateur mag niet de eigen makelaar of de makelaar van de verkoper zijn
  • De NVM-taxateur heeft geen relatie met u, de verkoper van de woning of degene bij wie u uw hypotheek afsluit

Waarom een taxatierapport

Er zijn diverse redenen om uw woning in geval van verhuizing vooraf te laten taxeren. Met een gevalideerd rapportage van Direct Taxeren staat u bijvoorbeeld sterker bij uw bank tijdens de onderhandeling over uw hypotheekrente. Zo is het rapport een belangrijke factor voor het vaststellen van deze rente. Een taxatierapport kan ook van belang zijn tijdens een scheiding. Eén van beiden is dan genoodzaakt om binnen afzienbare tijd de woning te verlaten en kan worden uitgekocht.

Laat u adviseren door Direct Taxeren over waarom een taxatierapport past bij uw specifieke situatie.

NWWI bij Direct Taxeren

Direct Taxeren maakt onderscheid tussen een taxatierapport met of zonder de erkenning van het NWWI. Geldverstrekkers zoals banken of private partijen krijgen bij een NWWI taxatierapport een duidelijk inzicht over de wijze waarop de waardeschatting tot stand is gekomen. De NWWI-vermelding geeft extra betrouwbaarheid en waarborgt de objectiviteit tijdens het proces van woning taxeren.

Meer informatie

Heeft u vragen over een taxatierapport? Vul het contactformulier in voor meer informatie of neem contact op met 020-422 38 46. Een medewerker van Direct Taxeren neemt dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

Geef een reactie